«لَن تَنالوا البِرِّ حتّی تُنفِقوا مِمّا تُحِبّون وَ ما تُنفِقوا من شَئٍ فَإنَّ اللهَ بِه عَلیمٌ» (آل عمران: 92)

هرگز به نیکوکاری نخواهید رسید، مگر از آنچه دوست دارید انفاق کنید و هرچه انفاق کنید، بی‌گمان خداوند بدان داناست.

 

            که مرد ارچه بر ساحل است ای رفیق                    نیاسایــد و دوستـانش غــریق

            مـــــن از بینوایی نــــی‌ام روی زرد                      غـم بینوایان رخـم زرد کـــرد

(بوستان سعدی)

1-تاریخچه

موسسه خیریه دانشجویی مژده باران با تلاش دانشجویان عضو کانون دانشجویی خیریه باران از سال 1388 فعالیت خود را در دانشگاه بجنورد آغاز کرد. سرمایۀ اولیه موسسه مبلغ 30.000.000 ریال بود که از سوی اداره کل ورزش و جوانان به حساب موسسه واریز شد. از سایر مبالغ واریزی می‌توان به کمک‌های جمع‌آوری شده توسط دانشجویان از اعضای هیئت علمی دانشگاه، کارکنان، دانشجویان، خیرین و همچنین کمک‌های معاونت وقت دانشجویی اشاره نمود. توزیع موسسه صدقات کمیته امداد در خوابگاه‌های دانشجویی و اتاق‌های اداری دانشگاه از دیگر فعالیت‌های کانون خیریه باران بود که پس از تحویل صندوق‌ها، کمیته امداد نیز دو برابر مبلغ را به حساب موسسه واریز نموده است.

از سال 1392 کمک­های اعضای هیئت علمی و کارکنان به صورت کسر از حقوق و ماهانه کمک شایانی به توسعه فعالیت­های خیریه باران نموده است.

2-اهداف

موسسه خیریه باران با الهام از تعالیم اسلامی و با هدف غیر انتفاعی برای ارائه‌ی کمک‌های قرض‌الحسنه و یا بلاعوض برای دانشجویان دانشگاه بجنورد برای رفع نیازهای ضروری ذیل تشکیل شده است:

کمک هزینه‌های درمان بیماری

کمک هزینه‌های تحصیلی

کمک هزینه‌های اسکان

کمک هزینه تغذیه

انجام سایر فعالیت ها و هزینه‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به رفع احتیاجات دانشجویان نیازمند کمک می کند.

3- منابع مالی موسسه

منابع درآمدی اصلی موسسه از محل کسر از حقوق اعضای محترم هیأت علمی و غیرهیأت علمی دانشگاه است و در حال حاضر حامیان مالی موسسه خیریه باران حدود 180 نفر از اعضای محترم هیأت علمی و غیرهیأت علمی هستند.

مساعدت سازمانها و نهادهای بخش عمومی(دولتی و غیر دولتی)

کمک‌های سایرخیرین حقیقی و حقوقی خارج از دانشگاه

مبالغ جمع‌آوری شده از محل صندوق صدقات خیریه باران

سود حاصل از سپرده بانکی

4- فرآیند شناسایی دانشجویان نیازمند

شناسایی و معرفی دانشجویان به صورت‌های زیر انجام می‌گیرد:

1-گروه شناسایی دانشجویی؛ تعدادی از دانشجویان عضو موسسه خیریه باران در زمان ثبت‌نام دانشجویان ورودی جدید در محل ثبت نام حضور داشته و فرم خوداظهاری را در اختیار ایشان قرار می­دهند و با دانشجویان و والدین آن‌ها پیرامون مشکلات مالی صحبت نموده و افراد واجد شرایط را به موسسه خیریه معرفی می‌کنند. همچنین در طول سال تحصیلی، دانشجویان متقاضی وام، توسط گروه فوق مورد تحقیق  و معرفی قرار می‌گیرند.

2- مرکز مشاوره؛ با حضور مشاوران مرکز مشاوره در جمع دانشجویان خوابگاهی و یا مراجعه حضوری دانشجویان، افراد نیازمندِ دارای مشکل مالی و یا بیماری به موسسه معرفی می‌شوند.

3- سرپرستان خوابگاه‌های دانشجویی؛ با توجه به واریز نکردن شهریه خوابگاه و بررسی‌های انجام شده، دانشجویان نیازمند را به موسسه معرفی می‌کنند.

4- اساتید؛ با شناختی که اساتید از دانشجویان دارند نسبت به معرفی دانشجویان نیازمند اقدام می‌نمایند.

5- نهادهای حمایتی شامل کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی: معرفی دانشجویان نیازمند توسط

سازمان­های مذکور به صورت مکتوب

پس از شناسایی و معرفی دانشجویان، فرم مربوطه از سوی متقاضیان با توضیحات کامل در مورد وضعیت خانوادگی و مشکلات‌ ایشان تکمیل و به همراه مدارک و مستندات ارائه می‌گردد. پس از مصاحبه حضوری و بررسی مستندات، در صورت وجود شرایط  وام­های قرض­الحسنه/کمک های نقد و غیرنقد به ایشان اعطا می‌گردد .